nedjelja, 16 jul 2017 11:03

"Akivna zona": Pola decenije rada na jačanju uloge mladih

Cetinjska Nevladina organizacija „Aktivna zona“ ovih dana obilježava pet godina djelovanja. Tim povodom, gost RTV Cetinje bio je član pomenute organizacije Miloš Marković.

On je ocijenio kako je u minulih pet godina rada NVO „Aktivna zona“, mala grupa građana Cetinja doprinijela razvoju lokalne zajednice, prvenstveno u pogledu položaja mladih.

Ponosnimo se osnivanjem Društvenog centra, koji je namijenjen svim građanima. Osnivači smo i Fondacije mladih, putem koje skupljamo novac za akcije humanitarnog i srodnog karaktera, a naročito nam je drago što smo donirali medicinsku opremu ginekološkom odjeljenju bolnice „Danilo I“. Konstantno radimo na poboljšanju građanskog aktivizma, a u toku je i novi projekat „Mladi i mediji“ – istakao je Marković.

Kako je RTV Cetinje ranije izvijestila, NVO „Aktivna zona“ nedavno je donatorskom akcijom skupila šest hiljada eura u svrhu nabavke pokretne platforme za prilagođavanje zgrade Prijestonice Cetinje osobama sa invaliditetom. Platforma je kupljena u Srbiji, ali još nije dopremljena zbog pravnih procedura.

Sada imamo problem jer donaciju možemo osloboditi plaćanja carine, ali ne i PDV–a koji iznosi hiljadu eura, pa bi taj novac morali ponovo da skupljamo. Razgovarali smo sa predstavnicima lokalne uprave i očekujem da ćemo zajednički naći rješenje kako bi pokretna platforma što prije stigla na Cetinje – kazao je on.

Marković je istakao i kako saradnja sa lokalnom upravom još nije na zadovoljavajućem nivou, te da očekuje kako će resorni sekretarijati imati više razumijevanja za tu nevladinu organizaciju.

M.T. / RTV Cetinje

Read 427 times