srijeda, 13 septembar 2017 22:30

Marković: Mladi aktivni, očekuje nas više zanimljivih aktivnosti

Novi saziv Savjeta mladih Prijestonice Cetinje je tokom vikenda izabrao rukovodstvo, a predsjednica Milica Marković danas je bila gošća Radija Cetinje.

Savjet u ovom sazivu ima devet članova, a naša sagovornica već duže vrijeme učestvuje u radu tog tijela. Ona smatra da su mladi u našem gradu prilično aktivni i da su po tome prepoznati u Crnoj Gori.

Ključni cilj djelovanja Savjeta mladih vezan je za što aktivniju participaciju mladih u javnom životu grada – ističe Marković.

U proteklom vremenu Savjet je organizovao i učestvovao u realizaciji niza programa, a ona posebno ističe 12. avgust – Međunarodni dan mladih, kao najposjećeniji i najzahtjevniji događaj.

Radeći na tom projektu sa kolegama iz Savjeta, shvatila sam da je riječ o izuzetno kvalitetnim i sposobnim ljudima i očekujem lijepu saradnju sa njima – kaže ona.

U narednom vremenu, kako dodaje Marković, Savjet će učestvovati u čitavom nizu aktivnosti, a prve među njima slijede u okviru Dana evropske baštine.

Obilježavanje Dana evropske baštine trajaće više dana, biće više zanimljivih aktivnosti, a mi smo uključeni u sklopu Sekretarijata za kulturu, sport i mlade, sa kojim imamo odličnu saradnju – ističe ona.

Marković je pozvala mlade da se obrate Savjetu mladih idejama i sugestijama, s obzirom da će pomenuto tijelo ima mogućnost da zahtjeve i projekte predlaže i gradskom parlamentu.

S. Lagator / RTV Cetinje

Read 601 times