Nakon večerašnjeg komada “Sin”, repertoar Kraljevskog pozorišta “Zetski dom” biće nastavljen u nedjelju, kada je na programu predstava “Orkanski visovi”.

Cetinjski književnik Radojica Radović uskoro će objaviti prvu dokumentarnu knjigu o stradanju crnogorskih iseljenika u Medovskom zalivu. Tim povodom on je danas bio gost Radija Cetinje.

U Kraljevskom pozorištu „Zetski dom“ sjutra će biti izveden komad „Sin“.

Filmski program "Američkog ugla" počinje danas klasičnim ostvarenjima američke kinematografije.

Prema riječima koordinatorke te organizacije Nataše Pejović, danas u 12 časova biće prikazan kultni film „Casablanca“.

Riječ je o filmu koji je prošle godine proslavio 75. godina od svoje svjetske premijere. Ovo ostvarenje je kruna ere zlatnog doba Holivuda sa Hemfrijem Bogartom i Ingrid Bergman u glavnim ulogama, zapamćen po velikom broju ikoničnih scena i replika koje se i danas citiraju – kazala je Pejović.

1kosarka

Ove filmove vrijedi pogledati i više puta, budući da imaju kvalitetnu priču i radnju na koje se i danas oslanjaju mnogi reditelji.

Posjetioci Američkog ugla u petak, 19. januara u istom terminu imaće priliku da pogledaju film 'All about Eve' (1950.), koji je bio nominovan za četrnaest Oskara, a Sjedinjene Američke Države stavile su ga pod zaštitu, kao kulturno nacionalno blago - objasnila je Pejović.

U zavisnosti od interesovanja publike projekcije u Američkom uglu biće nastavljene i u narednim sedmicama.

N.K. / RTV Cetinje

U Kraljevskom pozorištu „Zetski dom“ počele su probe za predstavu „Apartman Savoja“, koja će premijerno biti izvedena 27. februara.

Tradicionalni Božićni koncert biće održan u ponedjeljak na Dvorskom trgu, a prethodiće mu Božićni bazar.

Strana 1 od 45