srijeda, 13 septembar 2017 21:37

"FIAT putovanje" : Letonski umjetnici nastupili na Dvorskom trgu

Performansom "Slow Show FM" letonskog kolektiva "Orbita", večeras je na Dvorskom trgu nastavljen program "FIAT putovanje". 

Tokom performansa, pjesnici Artur Punte, Sergej Timofejev, Semjon Kanin i Vladimir Svetlov prezentovali su svoju poeziju na neobičan način. Umjetnici su koristili više od dvadeset starih tranzistora, emitujući naizmjenično muziku sa različitih stanica. Dok su se u pozadini čule raznovrsne melodije, pjesnici su recitovali stihove čiji je prevod bio prikazan na projektoru.

Cetinjska publika je, po mišljenju portparolke Festivala internacionalnog alternativnog teatra Ane Đurković, pozitivno odreagovala na nastup letonskih umjetnika.

Lijepu saradnju smo ostvarili sa Turističkom organizacijom Prijestonice Cetinje. Publika je večeras zaista dobro odreagovala na energiju koju FIAT nosi sa sobom – istakla je Đurković.

trg

Letonski umjetnici su, prema riječima menadžera Turističke organizacije Marka Vujanovića, večeras na interesantan način uspjeli publici da dočaraju duh jednog vremena.

Performans "Slow Show FM" nas je vratio u vrijeme postojanja starih radio prijemnika, a čini mi se da su letonski umjetnici uspjeli da nam dočaraju duh tog vremena - kazao je Vujanović.

"FIAT putovanje" na Cetinju biće završeno sjutra u 19 časova, performansom "Bračne svađe", francuskog uličnog teatra. Prema najavama organizatora, vizija braka biće prikazana kroz ples, igru i interesantnu koreografiju i muziku.

M.Todorović / RTV Cetinje

Read 286 times