Saobraćajne propise u gradu najčešće krše mladi, saopšteno je iz Odjeljenja bezbjednosti Cetinje. Broj saobraćajnih nezgoda na mjesečnom nivou, kako su kazali, kreće se između 8 i 12, dok je tokom ljeta povećan i na 16.

Odjeljenje za humanu reprodukciju Bolnice "Danilo I" proslaviće u subotu deset godina postojanja. Svečanost će biti održana u Biljardi, sa početkom u 12 časova. Tim povodom, gost Radija Cetinje bio je načelnik tog odjeljenja dr Željko Lazović.

U Sportskom centru u toku je rekonstrukcija dvorane. Dio radova već je završen, a u toku su oni najvažniji – rekonstrukcija dijela parketa i zamjena dotrajalog.

Na ovaj datum prije 110 godina osnovano je Kulturmo – umjetničko društvo “Njegoš”. Obilježavanje 11 decenija postojanja protiče u znaku više koncerata i srodnih smotri, a iz KUD “Njegoš” danas su prigodnim tekstom i fotografijama iz različitih epoha rada simbolično podsjetili na pomenuti datum.

Hitnu medicinsku pomoć tokom 24 sata zatraži od 40 do 60 građana Cetinja, zavisno od perioda godine, kazala je dr Žana Pavićević gostujući u programu Radija Cetinje.

Zbog izlivanja veće količine tečnosti, najvjerovatnije mazuta, iz ponora, mještani Podgranice zahtijevaju da se utvrdi da li je ugroženo njihovo zdravlje i bezbjednost. Ekološka inspekcija bila je na terenu i nakon analize će, kako je saopšteno, precizno znati o kojoj se materiji radi. Iz Prijestonice Cetinje najavili su podnošenje krivične prijave protiv NN lica zbog izazivanja ekološkog incidenta.

Strana 1 od 4